Lionsclub Venray draagt al jaren goede doelen in de gemeente Venray een warm hart toe. Opbrengsten uit diverse lokale acties zoals stroopwafelverkoop komen volledig ten goede aan lokale goede doelen die jaarlijks worden aandragen door de leden. Hieruit worden uiteindelijk drie á vier doelen gekozen. Dit jaar was gekozen voor ‘De Zonnepitten’ een onderdeel van de Zonnebloem waarbij een projectgroep activiteiten organiseert voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Verder het ontmoetingscentrum ‘De Halm’, dat zich bevindt in de Hoge Beek en de stichting ‘Leergeld Venray’ die zich inzet om sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen te voorkomen.

Bijzonder dit jaar was dat stichting ‘’Leergeld Venray’ werd ingebracht door Lionslid Cees Kuiper, die helaas afgelopen jaar overleed, waardoor deze donatie als nagedachtenis een extra cachet kreeg.

Afgelopen donderdag 16 juni bezochten president Marco Schelbergen en penningmeester Pieter Weerts de drie goede doelen om aan ieder een cheque van € 700,- te overhandigen.

Naast de bestuursdelegaties van de goede doelen waren als blijk van betrokkenheid ook de nodige vrijwilligers en belanghebbenden aanwezig bij de uitreiking van de cheques. Bij de Zonnepitten werd de delegatie hartelijk en ontvangen door voorzitter Bernie van Lierop, penningmeester Nellie Hermans en enkele leden van de groep. De stichting ‘Leergeld Venray’ werd vertegenwoordigd door penningmeester Fea Franssen en bestuurslid Hans van den Heuvel, bestuurslid. Bij ontmoetingscentrum ‘de Halm’ (Hoge Beek) gaf het voltallig bestuur o.l.v. voorzitter Nelly Hermsen acte de presence.

Lionsclub Venray kijkt met veel plezier terug op deze dag waarbij deze drie initiatieven, die stuk voor stuk gedragen worden door vrijwilligers, een bijdrage mochten ontvangen voor hun mooie en zinvolle werk waar zeker in deze tijd veel behoefte aan is.