Lionsclub Venray

Genieten van andere werelden!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home

Vredesposter wedstrijd 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Lions Clubs International organiseert dit jaar voor de 32e keer de Peace Poster Contest (PPC), de Vredesposterwedstrijd, voor kinderen in de gehele wereld. Deelname staat open voor kinderen die op 15 november 2019, 11,12 of 13 jaar oud zijn. Honderdduizenden kinderen geven in de vorm van een Poster uiting aan hun gevoelens over Vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hen beweegt.

Een van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld. Dit is ook de missie van de VN. Vandaar dat prijsuitreiking plaatsvindt op de Lions-VN dag in maart. In ons district deden in het afgelopen jaar van acht Clubs circa 1.500 kinderen mee.

Het thema van dit jaar (2019-2020) is "Illuminate the World – Verlicht de Wereld". Na de zomervakantie begint het posterfestijn. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Zuid-Nederland vanaf 5 september 1944 bevrijd werd. Dit gegeven zou mede een inspiratiebron kunnen zijn voor onze deelnemende jongeren om creatief, in kleur, uiting te geven aan het thema van dit jaar. Het gaat hierbij om kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen en van de brugklassen maar ook om leeftijdsgenoten die bijv. lid zijn van een vereniging.

 

Nieuwsflits

De Vredesposter Wedstrijd wordt sinds 1988 door de internationale Lions-organisatie georganiseerd. Ook de beide Venrayse Lions Clubs zijn hierbij al langdurig betrokken. Het doel is om kinderen te stimuleren na te denken over “VREDE” en hun gedachten uit te drukken in een poster. Het thema voor de Vredesposter is dit jaar “Kindness Matters – Aardig zijn helpt”.