Lionsclub Venray

Genieten van andere werelden!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Welkom bij Lions Club Venray

Bestuur 2015-2016

E-mailadres Afdrukken PDF

 

Peace Poster 2015: Share Peace

E-mailadres Afdrukken PDF

Foto: Henk Lammen

Share Peace (Deel vrede met elkaar) is het thema van de Internationale Vredesposterwedstrijd (Peace Poster 2015), gehouden door de wereldwijde organisatie van Lions Clubs. Kinderen van de groepen 7 en of 8 van de basisscholen uit de gemeente Venray doen mee aan deze jaarlijkse vredesposterwedstrijd. “In juli worden alle basisscholen in de gemeente aangeschreven om de kinderen te stimuleren mee te doen aan de wedstrijd. We hopen dat we, net als in de voorgaande jaren, weer vele mooie inzendingen mogen ontvangen”, aldus Albert Pelser van de Venrayse Lions-afdeling. Lees hier het volledige artikel uit Nieuwsblad Peel en Maas.

 

Aankomend president loopt GR10

E-mailadres Afdrukken PDF

Onze aankomend president Marcel Bax vertrekt op 26 mei 2015 samen met Chris naar Hendaye Frankrijk voor hun wandeling over de Pyreneeën van West (Atlantische Oceaan) naar Oost (Middellandse). Een afstand van 970 km (als we niet verkeerd lopen :)). Deze tocht doen we in fases van 2 weken. Normaal duurt dit 3 maanden als je de tocht in 1 keer wilt lopen. Maar Marcel kan thuis en werk geen 3 maanden loslaten. Ieder jaar gaan ze 2 of 4 weken lopen en starten ze weer waar ze geëindigd zijn. Bekijk de route op Google maps. Meer info over de GR10. Marcel houdt zijn reiservaringen op een blog bij: klik daarvoor hier.

 

Taxus tegen kanker

E-mailadres Afdrukken PDF

Graag vragen wij uw medewerking!

Project “Taxus snoeien tegen kanker” van Stichting Evenementen Lions Venray was in 2015 erg succesvol. Veel particulieren en hoveniers leverden het taxussnoeisel in waarna de Lionsleden het de zelfde dag nog naar de farmaceutische industrie brachten, waar het gedroogd en geprepareerd wordt en er het werkzame bestanddeel paclitaxel uitgehaald wordt. Hiervan worden chemokuren gemaakt tegen bepaalde kankersoorten.

Lees meer...
 

Lions in Nederland

E-mailadres Afdrukken PDF

 

 


Pagina 5 van 6

Login voor leden


Wie is er online

We hebben 10 gasten online

Nieuwsarchief

Peace Poster

pp1989_90lg.jpg

Nieuwsflits

De Vredesposter Wedstrijd wordt sinds 1988 door de internationale Lions-organisatie georganiseerd. Ook de beide Venrayse Lions Clubs zijn hierbij al langdurig betrokken. Het doel is om kinderen te stimuleren na te denken over “VREDE” en hun gedachten uit te drukken in een poster. Het thema voor de Vredesposter is dit jaar “Kindness Matters – Aardig zijn helpt”.