Peace Poster Contest Leerlingeninformatie

Jij doet mee aan de “Vredesposter Wedstrijd 2022”!

Hallo, wat super dat je mee gaat doen met de jaarlijkse internationale Vredesposter Wedstrijd! Het is een tekenwedstrijd voor kinderen in de hele wereld.

Het thema voor 2022-2023 is: "Lead with compassion: Laat je Hart je Leiden!"

De districtswinnaar van 2021-2022: ‘We zijn allemaal verbonden”

Alle kinderen van de wereld zijn op een of andere manier met elkaar verbonden! Mooi om hierover met je klas, je vrienden of thuis te praten. Zo krijg je ook ideetjes voor het maken van je poster. Het is de bedoeling dat de door jou gemaakte poster het thema verbeeldt.

Afspraken:
Om ook echt een kans te maken om met kinderen van de wereld mee te doen zijn er afspraken gemaakt waaraan ook jouw poster moet voldoen:
- Je mag je poster op school of thuis maken. Je leerkracht spreekt dit met je klas af!
- Je mag gebruik maken van pen, krijt, (kleur)potloden, markers, inkt, houtskool, verf, pastel. Ook viltstiften (of deze bijvoorbeeld samen met kleurpotloden) zijn mooi om samen in een tekening te gebruiken! Bij bijv. houtskool kun je het werk fixeren (bijv. met haarlak).
- Je poster mag niet kleiner zijn dan 35 bij 50 cm en niet groter dan 50 bij 60 cm.
- Op je poster mag je geen naam of andere woorden, letters of cijfers schrijven.
- Gebruik geen foto’s of digitaal werk op je poster en je mag op je poster geen dingen plakken of ander driedimensionaal werk maken.
- Alleen jij mag aan je poster werken, dus niet met een ander samen een poster maken.
- Je mag de poster niet lamineren.
- Je poster moeten we op kunnen rollen.
- Schrijf je voor– en achternaam, adres, geboortedatum en naam van de school op de achterzijde in de linker bovenhoek.
- Als je meedoet mogen de Lions Clubs je tekening gebruiken voor promotie– en publicatie–doeleinden. De rechten van de posters vallen toe aan de Lionsorganisatie.
- Lever je poster op de afgesproken datum in bij je leerkracht. De drie beste posters per groep of klas halen wij op school op en doen mee aan de Vredesposter Wedstrijd.

Heel veel plezier en succes met je werk! En wie weet ben jij straks een van de winnaars en sta je op een podium voor de prijsuitreiking!

Deze en andere informatie over de Lions Vredesposter Wedstrijd is ook terug te vinden op www.lionsvenray.nl