Welkom!

Lions Vredesposter Wedstrijd 2021

Lions Vredesposter wedstrijd: "We zijn allemaal verbonden"

 

Sinds meer dan 30 jaar organiseert de internationale organisatie van Lions Clubs de Vredesposter of Peace Poster Wedstrijd. Sinds 1994 doet Nederland mee aan deze internationale wedstrijd. Een van de doelen van Lions Clubs International is “het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld”. 

Lees meer: Lions Vredesposter Wedstrijd 2021

Winnaars Vredesposter Wedstrijd 2020

Vredesposter Wedstrijd 2020 – Deliyah Sanches wint de 2e districtsprijs!

Vredesposter Wedstrijd 2020 – Jip Hoex wint de 3e districtsprijs!

De Vredesposter Wedstrijd wordt sinds vele jaren door de internationale Lions-organisatie georganiseerd. Ook de beide Lions Clubs Venray en Venray Peelparel zijn hierbij al langdurig betrokken. Het doel is om kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool te stimuleren na te denken over “VREDE” en hun gedachten uit te drukken in een poster. Het thema voor de Vredesposter was dit jaar “Elkaar helpen geeft Vrede”.

Lees meer: Winnaars Vredesposter Wedstrijd 2020

Lions Vredesposter Wedstrijd 2020 “Elkaar helpen geeft Vrede”

Zo’n 350 leerlingen van de groepen 7 en 8 van elf basisscholen uit Venray en omgeving deden mee aan de vredesposterwedstrijd. Elke school selecteerde de drie beste posters per groep. De 45 ingeleverde posters werden beoordeeld door de leden van de beide Venrayse Lionsclubs en daarnaast door een vakkundige jury bestaande uit Ingrid Koenen en Maria van Dorst. De posters werden tentoongesteld in de bibliotheek van Venray. Hier konden kinderen stemmen welke poster voor hen de mooiste was; dat werd de Publieksprijs.

In de eerste week van november werden de prijzen naar de verschillende scholen gebracht. Vanwege de beperkingen als gevolg van het corona-virus was het dit jaar jammer genoeg niet mogelijk om dit op de gebruikelijke feestelijke wijze te laten plaatsvinden.

De eerste prijs werd gewonnen door Deliyah Sanches van basisschool Krokodaris in Venray.

Lees meer: Lions Vredesposter Wedstrijd 2020 “Elkaar helpen geeft Vrede”